Restaurangerna bjuder in till stor matfest: "Blir jätteroligt"

Elize Tuneld på Bistro Jarlen ser fram emot Restaurangveckan i Halmstad. - Foto: Wilhelm Nilsson

En helvecka fylld med mat och dryck väntar Halmstadborna.

delningar

Ät tills du spricker. Under vecka 20 ges Halmstadborna chansen att frossa i godsaker när Restaurangveckan, för tredje året i rad, tar över stan. Hela 13 restauranger erbjuder egenkomponerade avsmakningsmenyer som finns att tillgå mellan måndagen och torsdagen.

En av de många restaurangerna som finns att välja mellan är Bistro Jarlen. Det är första gången som krogen deltar i Restaurangveckan, något som Elize Tuneld, sommelier på Bistro Jarlen, ser fram emot.

– Det ska verkligen bli jätteroligt! Och såklart är vi väldigt spända på att vi se många nya ansikten som kanske inte brukar gå och äta hos oss, säger hon.

Restaurangveckan fungerar som så att samma fastpris ges över varje restaurang. Gästen betalar på plats på krogen och får då frossa i två- eller trerättersmiddag, sushi eller tapas, beroende på vart denne slår sig till bords. På Bistro Jarlen har man komponerat en meny som man tror passar många hallänningar i smaken.

– Vi serverar både förrätt och huvudrätt. Förrätten är en laxsashimi med asiatiska smaker. I huvudrätten får man en hjort från Susegården med många smaker som känns igen från närområdet. Det är en meny som vi tror mycket på, avslutar Elize Tuneld.

Arrangören av Restaurangveckan, Halmstad city, uppmanar gästerna till att boka bord i förväg för att försäkra sig om en plats på någon av restaurangerna.

FAKTA

Här är krogarna som deltar under Restaurangveckan:

Bistro Jarlen

The Fox and Anchor

Harrys

Hummër

Il Grillo

La Cocaracha

Pio Matsal & Bar

Stationsgatan 44

Svea Hotellbar & Matsalar

Takenaka

The Bulls

Wild West Steakhouse

Zigges Garage

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar