Laddar

Rektorn om hotet: ”Väldigt obehagligt”

Efter det misstänkta skolmassakerhotet i Halmstad berättar nu Chatarina Mardell, rektor på Östergårdsskolan, för 24Halmstad.se om hur hon reagerade – och agerade.

delningar

Det var den 23 mars som ett hotfullt meddelande damp ner i Halmstads kommuns inkorg. En man i 60-årsåldern, som bor i närheten av Östergårdsskolan, hade tröttnat på eleverna och nämnde en skolmassaker i Skottland som exempel på vad som kan hända om ”man driver en människa som mår dåligt tillräckligt långt.”

– Det var väldigt obehagligt och vi tog det på största allvar. Vi tar alltid det säkra före det osäkra, och polisanmälde det. Vi tolererar inga hot, säger Chatarina Mardell, rektor på Östergårdsskolan.

Informerade ni elevernas föräldrar? – Nej, vi valde att inte gå ut med det till föräldrarna. Vi gjorde en så kallad inrymning där vi säkrade att eleverna var på skolgården, och sedan lät vi polisen hantera detta. Vi hade ett samarbete med polisen hela tiden och de gav oss råd om vad vi skulle göra.

Polisen agerade snabbt och mannen hämtades in till polisstationen. Vid husrannsakan hittades polisen bland annat ett soft airgun med kikarsikte.

Nu är mannen misstänkt för olaga hot. Han förnekar brott och menar att det var en ”upplysning”, snarare än ”hot”.