Laddar

Rekordbelopp till Halland: ”Jätteglada och omtumlade”

Miljonsatsningen går till nio nya projekt.

delningar

76 miljoner kronor kommer att gå till Halland för miljösatsningar i nio nya projekt. Projekten syftar till att energieffektivisera och minska koldioxidutsläpp. Pengarna kommer från Klimatklivet.

Den stora vinnaren är Laholms Fjärrvärme AB som får hela 62,7 miljoner kronor för fjärrvärmeutbyggnad i Laholm. Det är det största projektet som fått bidrag genom Klimatklivet hittills i Halland.

− Vi är jätteglada och lite omtumlade! Nu kan vi äntligen köra igång fjärrvärmeprojektet i Laholm på riktigt! För att kunna bygga ut och erbjuda detta fossilfria uppvärmningsalternativ kommer vi behöva nyanställa 4–6 personer lokalt i Laholm och dessutom anlita 15–20 personer från lokala entreprenörer under utbyggnadstiden. Projektet kommer även gynna lokala bränsleleverantörer, säger projektledare Carna Walle för Laholms fjärrvärme.

–  Det är fantastiskt roligt att det händer så mycket inom klimatområdet i Halland. Det är särskilt spännande att det ges möjligheter att utveckla fjärrvärmen i Laholm, säger landshövding Lena Sommestad.

Sammanlagt har 44 projekt i Halland hittills beviljats 115 miljoner i bidrag från Klimatklivet. Åtgärderna bidrar med en koldioxidminskning på drygt 22 600 ton per år.

 

Relaterade artiklar