Laddar

RECENSION: Så tycker vi om Texas Longhorn

24Halmstad testade stans senaste tillskott i City.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

24Halmstad blev Texas Longhorns första officiella gäster, då restaurangen slog upp portarna på onsdagskvällen. När sajtens reportrar klev in genom dörren, möttes de av personal i jeansskjortor, tjurar på väggarna och klädda tegelväggar.

Lokalen

En avslappnad miljö för en middag med familjen, kompisgänget eller kollegorna. Förmodligen inget ställe som man väljer på första dejten. Här kan man komma som man vill, och känna sig som hemma. Lokalen andas den amerikanska södern, med inslag från den gamla vilda västern. Minus är de stora fönsterna, som bjuder in för mycket "stadskänsla" i en lokal som känns mer "lantliv".

Personalen

Personalen är inte "trevlig" för gästernas skull. Personalen är trevlig för att de verkligen trivs på sitt jobb. Stämningen är hela tiden på topp, även när stressen infinner sig. De tar väl hand om dig, och är noga med att maten som du nyss beställt in – är bra.

Konceptet

Texas Longhorns koncept påminner om Wild wests idéer. Skillnaden är dock att Texas Longhorn endast riktar in sig på mat och dryck. På Wild west får du trots allt nöje i samma paket. Texas Longhorn menar på att "man ska kunna komma och gå som man vill". På helgerna är stängningsdags 01, vilket öppnar upp som ett alternativ till barhäng.

Läget

Mitt i centrum. På Brogatan, bredvid Synsam, för att vara precis. Kan läget vara bättre? Knappast! Här slår Texas Longhorn Wild west på fingrarna.

Maten

Det är den här punkten som nog de flesta nog väntat på. Givetvis testade vi maten. Vi beställde in en förrätt i form av en fräsch liten sallad. Till huvudrätt blev det en ryggbiff, även kallad Striploin steak, på Texas Longhorns vis. Vi tog till vara på chansen att ställa pommes fritesen samt sötpotatis pommes mot vägen. Därefter fick vi ju inte glömma bort såserna, Sist men inte minst avslutade vi med en sundae.

Dessert: sallad: Testarna är överens om att salladen var fräsch, och smakade "sommar". En av testarna uppskattade gräslöken som toppade salladen. Majonnäs ringlade i LAGOM mängd över salladen. Inte besvikna.

Huvudrätt; striploin steak: En av testarna tyckte att köttet var för rått för sin smak, och alldeles för "sladdrigt". Den andra testaren höll inte med, och uppskattade att köttets kärna var röd, men inte blodig. Köttkniven skar fint igenom filén. Gör sig extra fin ihop med jalapeno-gelén.

Pommes frites vs sötpotatis pommes: Testarna uppskattade skalet som fanns på pommes fritesen. Däremot var de alldeles för tjocka, och "lite torra". Sötpotatisen fick dock högsta betyg – "perfekt knappriga, bra smak och perfekt sälta". Sötpotatis pommes blev den stora vinnaren.

Såser; chipotle dip, jalapeno cheese sauce, och garlic butter: Chipotle dippen får högst betyg, då den har lite "sting" i sig. En av testarna tycker att jalapeno cheese sauce blir godare ju mer den smakas av. Vitlökssmöret är inget märkvärdigt.

Dessert; hot fudge sundae: När sista testet skulle utföras, återstod endast desserten kvar. En bägare fylld med glass, grädde, choklad, körsbär samt hackad mandel. En av deltagarna var "proppmätt", och försäkrade sig om att denne endast skulle ta två tuggor. Två tuggar blev genast två tuggor till - också fortsatte det till att hela glassbägaren var slut. "Högsta betyg", menade de båda testarna.

Relaterade artiklar