PROGNOSEN: Sommarvärmen stannar

. - Foto: Wilhelm Nilsson

Varierad väderlek att vänta under veckan.

delningar

Sommarvärmen är här för att stanna. Men någon medelhavsvärme är inte att vänta just nu. I stället kan vi vänta oss en vecka med sol, moln och regn samt en temperatur kring 20 grader.

- Förra veckan var det mer sol och värme. Det kommer fortfarande vara varmt men inte lika påtagligt, säger Henrik Reimer, som är meteorolog vid SMHI.

Efter en således molnig måndag, ser solen ut att titta fram under tisdagen. Först under eftermiddagen spricker himlen upp.

- Det kan komma en lättare skur under tisdagen, men annars blir det en mer varierad molnighet och att solen får skina lite. Det kan nog bli runt 20-23 grader under morgondagen, förklarar Henrik Reimer.

Fram emot onsdagen har vi återigen lite regn att vänta. Men i det stora hela blir det en ganska så fin onsdag som vi har att se fram emot.

- Det kan vara ganska så blött natten till onsdagen och under morgonen, och det kan komma någon åska. Det blir en ruggig start men finare mot eftermiddagen, säger Henrik Reimer.

Regnet ser dock ut att återkomma under torsdagsmorgonen. Under dagen väntas molnighet, för att sedan spricka upp under kvällen. Solskenet hänger sedan med in till fredagen, då det blir klart väder och en temperatur upp till 25 grader.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar