PROGNOSEN: Sommarvärme och ösregn på gång

. - Foto: Wilhelm Nilsson

Dags att plocka fram både shortsen och regnjackan.

delningar

Värmen har återigen börjat smyga sig samtidigt som temperaturerna stiger en aning för varje dag som går. Under tisdagen kan vi förvänta oss strax över 20 grader i Halmstad. Samtidigt som graderna "plussar" på försöker solen ta sig igenom det molntäcke som ligger över staden. I bästa fall kan solen skina under tisdagseftermiddagen. Men njut så länge det varar.

– På tisdagen blir det växlande molnighet med tidvis mycket moln, och det kan förekomma skurar med inslag av åska under eftermiddagen och kvällen, Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Nederbörden under tisdagskvällen kan bli så stor att den kan uppnå 16 millimeter. Regnområdet ska dock ha dragit förbi under onsdagen då vi kan förvänta oss en växlande molnighet. Temperaturmässigt sjunker siffran något jämfört med tisdagen och vi kan vänta oss omkring 19 grader.

Under torsdagen har vi åter ett vackert väder med något kallare temperaturer. Både under torsdagen och fredagen ser det ut att bli 13–14 grader. Det som skiljer dagarna åt är att regnskurar ser ut att dra in under stora delar av fredagen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar