PROGNOSEN: Nu väntar höstrusket

. - Foto: Mostphotos

Vår blir tillfälligt höst. Nu byts sol och värme ut mot regn och kyla.

delningar

I förra veckan kunde vi skämma bort oss med både sol och tiogradig värme. Det är något som vi ser ut att bli utan den här veckan. Vädret som vi har framför oss ser relativt ostadigt ut, vilket innebär en hel del regnskurar som kommer att dra in över Halmstad under veckan.

– Vi är inne i en period med mer ostadigt väder. I veckan har vi flera lågtryck från sydväst, förklarar Therese Gadd, meteorolog på SMHI.

Redan på måndagseftermiddagen kan vi räkna med en hel del regn. Värst ser det ut att bli efter lunch, men som sedan avtar något under kvällen. Enligt SMHI väntas nederbörden bli cirka 12,4 millimeter på måndagen.

Under tisdagen kan vi räkna med en fortsatt nederbörd. Åtminstone fram till lunchtid. Samtidigt kan vi vänta med en ganska så kylig temperatur.

– Lite kallare luft komma in norrifrån. Det fortsätter vara en del nederbörd med regn eller blötsnö. Temperaturmässigt blir det mellan två till fyra grader, fortsätter Therese Gadd.

Regnnederbörden ökar igen när vi når onsdagen och torsdagen. Då kan vi förvänta oss regnmassor på mellan nio och 13 millimeter.

– På onsdag fortsätter det vara mycket moln och regn av och till under dagen. På kvällen har vi ett mer omfattande regnområde från sydväst, säger Gadd och fortsätter:

– I samband med regnvädret som kommer in ökar temperaturen på torsdag, med 5-10 plusgrader. På torsdag dag drar det ihållande regnet bort men det blir nya portioner med regn och skurar som kommer in.

Prognosen fram emot helgen kan komma att ändras, men vad SMHI pekar på just nu är det åter regn som väntar. Möjligtvis kan ett par inslag av sol komma att ske under lördagsförmiddagen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar