Laddar

Premiären hotas: ”Kommer gråta hela sommaren”

Det kan sätta käppar i hjulet:

delningar

Under måndagen påbörjades pålningen, som ska vara starten på det som ska bli den permanenta restaurangen Tillsammans.

– Det är jätteroligt att bygget börjat. Det har vi längtat efter i många år, så det är bara superpositivt, säger My Djurberg, som är en av de som driver Tillsammans till 24Halmstad.

Allt är dock inte frid och fröjd visar det sig.

– Vi kommer inte att hinna börja vårt bygge detta år och bli klara innan sommaren, så vi kommer att börja det bygget om ungefär ett år. Så just nu väntar vi på ett tillfälligt bygglov för att kunna köra sommaren som kommer, säger Djurberg.

 

Johanna Norström till vänster och My Djurberg, till höger, driver Tillsammans. Foto: Linda LC Berntsson

Något definitivt besked hur det blir med det tillfälliga bygglovet har de dock inte fått ännu.

– Tanken från början var ju att det skulle vara klart till nästa sommar, men nu blir det inte så. Nu väntar vi besked om vi får något tillfälligt bygglov. Vi hoppas verkligen på det, men vågar inte räkna med något.

Det skulle kunna bli så att det inte blir något Tillsammans i sommar? – Det är våra värsta farhågor. Då kommer jag bara att ligga och gråta hela sommaren. Vi hoppas på besked inom en snar framtid.

Planerna nu är istället att den permanenta restaurangen kommer att öppna under skärtorsdagen 2019, och sedan vara en restaurang som är öppen året om.

Vad hoppas ni på när den nya restaurangen är klar? – Att det ska bli som nu, med samma härliga känsla som nu, fast året runt, säger My Djurberg.

 

Relaterade artiklar