Laddar

Populära restaurangen överklagar beslut om rivning: ”Hoppas kunna ha öppet”

Mot alla odds – kanske kan vara öppen i sommar.

delningar

Meningen var att Restaurang Salt på Tylösand skulle ha varit riven vid det här laget, men så har inte blivit fallet. Detta då Salts ägare överklagat kommunens beslut om rivning. Det skriver Hallandsposten.

I november skrev 24Halmstad om att det var klart att restaurangen skulle rivas inom tre månader. Men så har alltså inte blivit fallet efter en överklagan.

Salt vill i första hand att länsstyrelsen ska undanröja rivningsbeslutet från byggnadsnämnden. Detta med anledning av att man har ett arrendekontrakt med kommunen som sträcker sig till 2020. Salt har i andra hand begärt att kravet på rivning skjuts upp tills överklagandet i sakfrågan är avgjort.

Då byggnadsnämndens beslut om rivning inte har något villkor att gälla omedelbart, så öppnar sig möjligheten för att byggnaden kan bli kvar.

Enligt länsstyrelsen kommer beslutet att fattas i höst, vilket då skulle innebära att restaurangen kan stå kvar över sommaren.

– Vi vet inte hur det blir. Men vi hoppas kunna ha öppet på ett eller annat sätt i sommar också. Vi måste försöka driva verksamheten på ett ekonomiskt försvarbart sätt, säger Paul Lundin, företrädare för Salt till Hallandsposten.