Laddar

Populära restaurangen om smakstarten: ”Vi är helt ensamma om det”

Det ovanliga konceptet är nyckeln till framgången.

delningar

Sedan starten den 30 april i år har trenden pekat rakt uppåt för den populära restaurangen Cyrano, på Tyghusgatan i centrala Halmstad. Efter att ha haft en relativt anonym start har Halmstadborna nu börjat få upp ögonen för deras sydfranska pizzor.

– Det har funkat jättebra, det var fullt upp på sommaren. På vintern har det varit lite lugnare men det har gått bra, säger Neli Yalmaz som driver restaurangen tillsammans med sin make.

Restaurangen ligger något olyckligt placerad i vad man kan kalla fel ände av Storgatan, då mycket av aktiviteten sker närmare torget.

– Det här är den enda restaurangen i den här änden tror jag, men jag är jättenöjd med vårt läge i alla fall. På sommaren har vi ju möjlighet att ha en jättefin uteservering. På vintern blir det här lilla torget lite dött, vi hoppas att kommunen kan göra något åt det.

Med anledning av detta har man gått ihop med Cortado Coffeeshop som försöker få Halmstads kommun och satsa mer på torget vid Norre port.

 

Vad är det som gör att ni sticker ut? – Jag skulle säga att det är vår fina vedeldade pizzaugn. Det är faktiskt så att vi är helt ensamma om det i centrala Halmstad, att baka i vedugn. Det finns några ställen utanför centrum men här inne är det bara vi.

Ugnen är inte något unikt för Halmstad utan något som kedjan har i samtliga sina restauranger. I Kungsbacka har detta dock varit något kontroversiellt då många boende i närheten klagat på röken från pizzaugnen. Några klagomål har från Halmstadborna har Neli dock inte tagit emot.

– Nej det har inte varit något sådant faktiskt. Vi har ju ett jättefint ventilationssystem som fungerar väldigt bra, så det har bara varit positiva reaktioner från grannarna.

Cyranos flaggskepp är deras pizzor. Men det är inte vilka pizzor som helst utan pizzor med inspiration från södra Frankrike, vilket kanske inte är det första man tänker på.

– Många tänker ju såklart på Italien när man hör ordet pizza. Men den italienska pizzan har lite tjockare botten än vad den sydfranska har. Våra är mycket tunnare och sprödare så det blir en helt annan upplevelse, tack vare vår ugn.

Just de sydfranska pizzorna kan ha varit anledningen till att det tog ett tag för Halmstadborna att få upp ögonen för Cyrano. I början bestod en stor del av kundkretsen av turister.

– Det var mycket turister i början och under sommaren. Jag tror att det kan ha varit för att många har varit i Göteborg och ätit hos oss där. Eller rent av varit i södra Frankrike och känner igen det därifrån. Men nu på senare tid har det börjat att komma mer och mer Halmstadbor som känner till oss, och det har varit väldigt positiva reaktioner.

Relaterade artiklar