Populär Halmstadrestaurang gör nysatsning

Spis och deli. Foto: Wilhelm Nilsson

Flera nyheter när restaurangverksamheten görs om.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Tio år har gått sedan starten av Spis och deli. Tre år efter starten, slog cateringfirman upp en restaurang på Tyghusgatan. En restaurang som varit flitigt besökt av Halmstadsborna och turister genom åren. Men nu får restaurangen en ny skepnad.

– Spis och delis yta ska bli mindre. Palle ska dela lokal med oss, där han kör sitt. Så kör vi vårt på den andra delen., säger Natalie Denker Granelund, driftchef på Spis och deli.

Palle, eller Paul Lundin som han heter, flyttar som sagt in i lokalen på Tyghusgatan. Hans verksamhet kommer att heta Kakel, och ska ha öppet under kvällar – därför "krockar" det inte med Spis och delis verksamhet.

– Det är svårt att bedriva en verksamhet öppet under endast dagtid, med så pass fina råvaror som Spis och deli använder sig av – ur en ekonomisk aspekt. Därför har det här blivit en bra lösning för båda parter, säger Paul Lundin.

Natalie Denker Granelund pekar också på förklaringar, så som att Spis och deli nu vill bli än mer "serviceminded", samtidig som gästerna "inte hinner äta i restaurangen längre.

– Det blir enklare för våra kunder om vi istället möter de på arbetsplatserna, eller om de bara kommer hit och hämtar sin lunchlåda. Därför vill vi nu erbjuda en bättre möjlighet för både avhämtning och utkörning, säger driftchefen.

Företag runt omkring Halmstad blir därför en stor vinnare i Spis och delis nya satsning. Natalie Denker Granelund förklarar att satsningen i cateringverksamheten kommer att bli större, då de deras vision är att förse fler storföretag än tidigare, med mat under vardagarna.

Den nya satsningen görs först i oktober. Innan dess ska renovering och förberedelser ske. Under hela september håller Spis och deli stängt, för att kunna slipa på dess nya koncept. När allt är klart, kommer kunden också märka av nyheter i verksamhetens företagsprofil.

– Grönt och mässing blir de nya färgerna, både i inredningen och i vår logotyp. Från och med i dag är vår sajt grön, men troligtvis tillkommer en annan grön färg i ett senare skede, berättar Natalie Denker Granelund.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar