Pontus, 25, har fått drömjobbet i storklubben

Pontus Lägge. Foto: Privat

Halmstadsonen om kommande äventyret: "Ska bli otroligt kul att testa något nytt".

delningar

Att få gå från ett drömjobb till ett annat, det är det inte många som får äran att göra. Men några får faktiskt uppleva det. Fråga bara Pontus Lägge, 25, från Halmstad som nu lämnar tränarjobbet i Frölunda HC för ett annat i Färjestad BK.

– Otroligt kul att få testa på något nytt! Jag ser fram emot att få ta mig an helt nytt lag och få bo i Karlstad som är en trivsam stad. Den påminner lite om Halmstad, säger Pontus Lägge.

Pontus har själv tidigare spelat ishockey i Halmstad Hammers, men lade av som 18-åring på grund av en axelskada. Egentligen lockade tränaryrket mer än att bli proffsspelare. Och drömmen om att nå tränartoppen inleddes i samband med studierna 2016. Pontus började då plugga tre-åriga programmet Sports Coaching vid Göteborgs Universitet och i samma veva hörde han av sig till Frölunda, för att förhöra sig ifall den anrika klubben var intresserade av hans tjänster.

Ett möte med Frölundas assisterande sportchef, Björn Liljander, räckte för att övertyga klubben om att han skulle börja jobba som tränare och vara en del av föreningens U16-lag. Därutöver som han instruerade på Frölunda hockeygymnasium Katrinelund och hockeyhögstadieskolan Prolympia.

Även i Hockeysverige har Lägge blivit uppskattad. I vintras kontaktades han av Färjestad som var intresserad av hans tjänster. Efter årsskiftet kom Färjestad med ett erbjudande. Klubben skickade då Greger Artursson (junior- och ungdomsansvarig i Färjestad) till Göteborg för att förhöra Pontus om en flytt till Karlstad.

– Vi sågs utan att någon visste om det. Det blev väldigt seriöst och tankarna tog fart direkt. Jag velade fram och tillbaka en tid eftersom jag hade ett erbjudande om att vara assisterande tränare i Frölundas J20 att ta ställning till, men tack vare min familj och omgivning kunde jag ta ett beslut om att tacka ja till Färjestad. Mina närmastes betydelse har varit otroligt viktigt och de stöttar mig alltid oavsett. Jag är väldigt tacksam för att de alltid finns där för mig, berättar Pontus Lägge. 

Pontus ”ja” till Färjestad innebär nu en flytt till Karlstad i slutet av sommaren. Då väntar ett nytt hungrigt gäng att ta sig an. För hunger, det finns det gott i Karlstad. Klubbens U16-lag åkte nämligen ut tidigt i SM-slutspelet under den gångna säsongen.

– Klart att vi eftersträvar att nå ett bättre resultat nästa säsong. Men samtidigt är utvecklingen av varje spelare det viktigaste av det hela där man måste tänka & jobba långsiktigt. Resultatet får aldrig ta över utbildningen. Spelarna i Färjestad BK får verkligen chansen och utrymmet att utvecklas i en bra miljö och därför har vi ingenting att stressa fram. På sikt kommer vår utbildning av ungdom- och juniorspelare innebära ett positivt resultat för vårt A-lag med ännu fler egna produkter i truppen & fler titlar i bagaget, avslutar tränaren från Halmstad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar