Polisen varnar — stöldliga härjar i Halland

- - Foto: Faton Pasho

Stort antal stölder har anmälts på kort tid.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Idag torsdag rapporterar polisen om att det mellan den 30 maj och 12 juni har anmälts 22 stölder från gårdar och lantbruk i Halmstads, Hyltes och Falkenbergs kommuner. De menar att stölderna har skett främst under nattetid genom att man brutit sig in i garage eller förråd som i många fall varit olåsta.

Det finns anledning att tro att det rör sig om en brottsserie utförd av samma gärningsmän. Detta på grund av att det finns en likhet mellan brottsobjekten och typen av stulet gods.

Det som gärningsmännen stulit är bland annat cyklar, större mängder diesel, motorsågar, röjsågar, gräsklippare, alkohol och batterier. Det finns många tecken som tyder på att gärningsmännen använder sig av ett större fordon, förslagsvis en skåpbil, eftersom godsen är av ohanterlig storlek.

Polisen uppmanar nu till uppmärksamhet kring gårdar och lantbruk, framförallt utanför tätorterna i Halmstads och Falkenbergs kommun. Man bör se efter fordon som är avvikande i tid och plats för vad som är normalt för varje område.

Polisen uppmanar även till att hålla viktiga redskap och andra värdefulla tillhörigheter inlåsta.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar