Laddar

Polisen om skottlossningen: ”Det har skjutits från båda håll”

Nya uppgifter har framkommit i utredningen.

delningar

Det var vid 15:51 på tisdagen som larmet kom om skottlossning på Andersberg i Halmstad. En person fick föras till sjukhus med skottskador i buken och polisen sökte misstänkta med helikopter. Under onsdagen fortsatte utredningen och förhör med den skottskadade har hållits. 24Halmstad hörde av sig till Lars-Gunnar Perlinger på roteln för grova brott vid Halmstadpolisen.

Har någon misstänkt gripits? – Det är en person som är hörd och delgiven misstanke om försök till mord och det är faktiskt han som blev skjuten igår. Han hördes vid 13:40 och vi hoppas kunna hålla vidare förhör snart med när hans advokat närvarar. Vi är under uppfattningen att det skjutits från båda håll så att säga.

Den misstänkte, som enligt HP ska vara i 33-årsåldern, är hemma hörande i Halmstad, och nekar till brott.

Skottlossningen under tisdagen var den andra på lika många dagar då det under måndagen inträffade en skottlossning på Gustavsfält, dock utan att någon kom till skada.

Är skottlossningarna kopplade till varandra? – Vi har inget konkret där än så länge men det verkar som att det kan finnas en koppling.

Kan det röra sig om organiserad brottslighet eller något slags gäng? – Nja det vet jag väl inte, det är ju beroende på vad man definerar som ett gäng. Handlar om två olika grupperingar som stött samman. Vi misstänker alltså att det har skjutits från båda håll.

 

Relaterade artiklar