Laddar

Polisen om otäcka clowntrenden: ”Många blir oroliga”

Kända filmen bakom trendens återkomst.

delningar

Imorgon onsdag har den nya filmversionen av Stephen Kings bok ”Det” premiär. En av huvudkaraktärerna i rysaren är den skräckinjagande clownen Pennywise och uppståndelsen kring filmen har fått en obehaglig effekt.

Allt fler rapporter vittnar nu om att den hemska trenden där folk klär ut sig till skräckclowner, är tillbaka. Den sjuka leken innebär ofta att personen som är utklädd till clown förföljer eller rent av jagar förbipasserande. Som värst var det under förra hösten.

Trenden ser nu ut att även ha börjat komma tillbaka till bland annat Malmö. Med anledning av detta hörde 24Halmstad av sig till kommunpolis Peter Öhrn för att se om trenden nu även kommit tillbaka till Halmstad.

Har ni märkt av någon ökning ännu? – Nej vi har faktiskt inte märkt av någonting ännu. Sen är det ju så att det börjar ofta någonstans sedan brukar det eskalera. Särskilt nu när det börjar närma sig Halloween lite grann så det finns ju alltid en risk att det vanligare.

Hur kände ni av trenden senast? – En hel del blev väldigt rädda för clowner och det leder ju till att många blir oroliga och rädda rent generellt. Sen medför det ju även en risk att den som klär ut sig till clown, i helt oskyldigt syfte, blir nedslagen helt enkelt.

Hur hanterar ni trenden? – Det värsta är att man måste ju bedöma varje fall individuellt så det är jättesvårt att säga. Men man får ju i stort sett betrakta varje fall som en potentiell våldsverkare tills motsatsen är bevisad.