Laddar

Polisen ber om hjälp: ”Det är första gången”

Ska säkra bevis på unikt sätt.

delningar

Det var under natten till lördagen den 6 janurai, som en grov misshandel ägde rum i centrala Halmstad. Misshandeln, som ägde rum på Brogatan, ska ha bevittnats av flera personer varav flera enligt uppgift till polisen ska ha filmat händelsen. Nu går därför polisen i Halmstad ut med en efterlysning till allmänheten för att få tag på dessa filmer.

Varför går ni ut med en sådan förfrågan? – Det är så att vi har fyra misstänkta för händelsen. En av de misstänkta, tillsammans med sin advokat har därför begärt att vi försöker få tag på film från händelsen, säger Sandra Clarén, Utredare på våldsbrottroteln vid Halmstadpolisen.

Går ni ofta ut med förfrågningar av det här slaget? – Det är första gången för mig faktiskt och jag har inte hört talas om att vi gjort så tidigare heller.

När 24Halmstad kommer i kontakt med polisen har efterlysningen bara hunnit ligga ute på facebook i en dryg timme. Clarén vet dock inte huruvida försöket kommer att få någon effekt.

– Nej det har inte hunnit komma in något än, eftersom vi lade ut det såpass nyligen, men jag har ingen aning om vad det får för genomslagskraft i slutändan. Det är en chansning som vi hoppas ger resultat.

Under senare år har det blivit allt vanligare att förbipasserande och andra vittnen till händelser börjar filma och ta bilder på olyckor och andra sorters händelser. Clarén har en kluven inställning till trenden.

– Om det är en händelse där polisen inte kommit på plats ser vi ju gärna att allmänheten hjälper till. Sen handlar det ju om folks integritet, alla kanske inte uppskattar att bli filmade när de är inblandade i en olycka eller liknande. Ur utredningssynpunkt kan det ju vara praktiskt, men däremot ser jag ju helst att videon kanske bara kommer till oss då och inte börjar cirkulera på sociala medier.

 

  Foto: Skärmdump/Facebook

Relaterade artiklar