Planen: Så tar Drott steget till ettan

. - Foto: Wilhelm Nilsson

Tränaren Johan Hedlund: "Där behöver vi förändra vårt spel".

delningar

I kväll får vi veta om HK Drott tar steget upp i division 1 eller får stanna kvar i "tvåan". En helt avgörande match borta mot GF Kroppskultur är att vänta och Drottränaren Johan Hedlund är ganska avspänd inför matchen.

– Vi har haft två träningar sedan förra matchen (i söndags reds. anm) och upplevelsen är att vi har en go känsla i gruppen. Givetvis ska vi göra det bästa vi kan, säger han till 24Halmstad.se.

Sedan förra mötet lagen emellan har Drott tittat på videosekvenser för att kunna göra några mindre justeringar inför onsdagens möte. Johan Hedlund vill inte avslöja några direkta detaljer i media, men pekar på att det handlar om både taktiska och tekniska moment.

– Det rör sig inte om några jättemoment. Men det är främst anfallsspelet vi behöver korrigera, förklarar Johan Hedlund.

I kvalspelet mot både Sörhaga HK och Kroppskultur har fokuset varit sviktande i några av matcherna. Inte minst senast i Uddevalla då Drott tappade skärpan i slutminuterna och brände hela fem lägen. Drottränaren ser dock en förklaring.

– Man ska komma ihåg att flera av dem här killarna spelar sin första säsong i seniorhandbollen. De kommer direkt från ungdomshandbollen och kliver över junioråldern. Det är inget enkelt kliv att ta. Trots det enormt stora steget så har killarna klarat det väldigt bra, berättar Johan Hedlund.

"Intresset för Halmstadhandbollen har blivit större"

Utöver anfallsspelet som ska sitta och att skärpan ska finnas på plats, hoppas naturligtvis Johan Hedlund att publiken kommer att stöttar laget på onsdagskvällen.

– En match mitt i veckan kan man inte begära att folk ska åka till Uddevalla. Men det ser positivt ut och vi har fått många förfrågningar om resor. Så jag skulle väl säga att vi blir kanske en 35 till 40 personer, säger tränaren och fortsätter:

– Vi är oerhört glada över det publikintresse som vi haft under säsongen. Hemma har vi varit obesegrade i år och mycket tack vare publiken som ger oss energi. Jag själv märker av ett större handbollsintresse i Halmstad igen. Det är många som hittat tillbaka till läktaren vilket är väldigt glädjande.

Ni har en vision om att vara tillbaka i allsvenskan år 2022. Förvisso är det ett par år dit, men hur hårt skulle det slå mot Drott ifall ni inte skulle gå upp?

– Det skulle betyda väldigt lite. I år har vi redan passerat vår målsättning och enligt vår grundplan är vi ett år för tidigt i division 1 ifall vi går upp. Däremot har vi redan nu en förmåga att etablera oss i division 1 men man kan inte förvänta sig att vi skulle göra samma resa som vi gjort i tvåan – att gå upp direkt. För att summera så klarar vi oss oavsett utgångsläge på onsdagen inte minst efter vår väldigt positiva utveckling i klubben.

Onsdagens möte mellan Kroppskultur och Drott startar klockan 19.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar