Laddar

Peter Wahlbeck i tvist med bank – tas upp i tingsrätten

Halmstadsbördige Peter Wahlbeck har tagit ett lån hos en bank men vägrar att betala räntan. Ärendet har nu hamnat hos Halmstads tingsrätt.

delningar

Komikern Peter Wahlbeck och bankföretaget Nordax har hamnat i en tvist, skriver Kvällsposten. Det hela grundar sig i att Peter Wahlbeck struntat i att betala ränta på ett lån som han har tagit. Banken kräver honom därför på 177 569 kronor, samt en ränta på drygt 7 000 kronor.

– Jag tog ett lån av dem i panik när jag inte kunde få lån hos andra banker och behövde bygga om ett hus till HVB-hem, säger Peter Wahlbeck till tidningen.

Han hade hoppats på att banken skulle gå i konkurs så att han hade sluppit betala. Tvisten med banken anser han är ett ställningstagande mot hur bankerna i Sverige ser ut i dag. Ett ställningstagande som han vet att han kommer få både positiv och negativ respons på.

– Jag valde faktiskt ut Nordax eftersom de var ett Kalle Anka-företag som jag trodde skulle gå i konkurs. Och då hade jag inte behövt betala, säger han.

Nordax har vänt sig till Kronofogden för att få in skulden. Peter Wahlbeck har dock fortsatt att bestrida det hela och beslutet har nu hamnat i Halmstads tingsrätt.

Kvällsposten skriver att Nordax har fått kritik på nätet för att bland annat vara otydliga med sin ränta.

 

 

Relaterade artiklar