Passtiderna slut på nolltajm: "Bara till att gratulera"

Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Allt fler ute i god tid – då tar tiderna slut på passexpiditionerna.

delningar

Hallänningarnas goda tidsoptimism för att skaffa sig ett nytt pass, skapar kaos i polisens bokningssystem. Så pass att kalendern varit full stora delar under våren. Det fick polisen till att agera under onsdagsmorgonen. Då släpptes nästan 500 extra passtider för lördagen den 18 maj, utspridda över passexpiditionerna i Halmstad, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka.

Rusningen tog fart direkt. Redan på tre timmar var tiderna slut i Halmstad.

– Det var som vi förväntat oss. Vi hoppas att vi träffat rätt målgrupp som verkligen är i behov av de här tiderna, och gratulera de hundratalet som lyckades lösa en tid, säger Christer Bartholdsson, kommunpolis i Falkenberg.

Men kommunpolisen pekar också på ett visst mönster som kan ligga till grund, efter onsdagens rusning efter passtider.

– Det finns kunder som redan har en tid längre fram, som därför tar sin chans och bokar en extratid. När de kommer på lördag ska vi se till så att de kan avboka den senare tiden, så att fler tider släpps på i systemet, berättar Christer Bartholdsson.

I dagsläget finns det enstaka extratider kvar i Falkenberg. Men för den som inte vill söka sig utanför Halmstad får vänta längre än så. Enligt polisens bokningssystem kan kunderna få vänta till strax innan midsommar innan de kan fixa ett nytt pass. Men det kan komma att förändras.

– Halmstadpolisen kommer att sätta in timanställda i sommar. Så fort vi vet hur många det blir och när de kan jobba, kommer fler tider att släppas på innan midsommar, avslutar Christer Bartholdsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar