Laddar

Partiledaren svenskarna helst skulle ta med på semestern

Vilken partiledare skulle du vilja ta med dig på semestern? - Collage: Mostphotos/Ticket

Endast vart tionde svensk kan tänka sig att ta med Statsminister Stefan Löfven på en härlig solsemester. Vem skulle du vilja ta med dig?

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Hälften av de svenska resenärerna kan tänka sig att att resa utomlands med någon av våra svenska partiledare. Om de får välja skulle de helst ta med sig Centerpartiets Annie Lööf på en härlig semester. Medan Miljöpartiets båda språkrör inte är lika populära som sällskap på en utlandsresa, visar Tickets Sifoundersökning.

- Med valet för dörren och en valdebatt som kommer eskalera fram till den 9 september är det roligt att så många resenärer kan tänka sig att resa utomlands med någon av våra partiledare. Annie Lööf har sedan flera år tillbaka varit en av Sveriges mest populära partiledare och är nu även mest populär som resesällskap, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Var fjärde person av de som kan tänka sig att ta med en partiledare på semester väljer Annie Lööf. På delad andra plats finner vi Moderaternas Ulf Kristersson och Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch-Thor som 13 procent av de som röstat kan tänka sig ta med.

Ebba Busch-Thor är något av en vattendelare för kvinnor och män. Lika så Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt. 16 procent av de kvinnor som kan tänka sig en partiledare som resesällskap skulle ta ta med sig Jonas Sjöstedt, medan bara 8 procent av männen är sugna på en semester med partiledaren. Däremot är Ebba Busch-Thor populär bland männen som vill resa med en partiledare, 18 procent kan tänka sig att med henne som reskamrat, medan bara 7 procent av kvinnorna ville ta med sig KD:s partiledare.

Statsminister Stefan Löfven hamnar på en sjätteplats med endast var tionde svensk, som skulle kunna resa med en partiledare, vill ta med sig Stefan Löfven.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

En digitaliserad kommun – en tryggare framtid

Halmstads stadsnät fortsätter arbetet med att digitalisera kommunen. Med smarta, tekniska lösningar kan flera framtidsutmaningar lösas för både privatpersoner och hela samhället.