Laddar

Hammers skyttekung om målsuccén: ”Ligger på mig hela tiden”

Det har han förbättrat:

delningar

Förra säsongen svarade Martin Pärna för 11 mål. Den här säsongen har han startat vassare. Klart vassare. Med 9 mål på 12 matcher har Halmstad Hammers forwarden ett imponerande målsnitt. I söndagens match mot Tranås, var det passande nog Pärna som avgjorde.

– Väldigt skönt att få avgöra. Det är alltid skönt att få göra sista målet, säger Pärna till 24Halmstad.

Vinsten innebär att Hammers ligger sjua efter tolv spelade matcher.

– Vi har höjt oss väldigt efter de tre första matcherna, sedan finns det alltid saker som kan bli bättre, som spelet i försvarszon och lite enklare detaljer i spelet. Samtidigt har vi varit väldigt bra på att vända spelet och vi är offensivt starka tycker jag, säger han.

Vad är förklaringen till att du själv gör så många mål i år? – ”Freddan” (tränaren) ligger på mig hela tiden om att jag ska skjuta, och då sitter puckarna till slut. Sedan har jag blivit starkare. Jag tränade även mycket skott i somras, och så har jag som sagt försökt att skjuta mycket, vilket har gett resultat. Jag har även tittat på Filip Forsberg i NHL och studerat hans skotteknik. Att han håller händerna högt för att få iväg skottet snabbt, och jag tror att jag har fått ett lite snabbare skott.

Av de 9 målen har dessutom 5 av dem varit matchvinnande.

– Jag gillar att avgöra. Att vara på isen när det ska avgöras. I och för sig vill jag alltid vara på isen ha ha.

Någon målsättning över hur många mål han ska göra under säsongen har Pärna inte satt upp. Däremot vet han vad han vill förbättra.

– Allt. Främst kanske jag vill förbättra min defensiv. Men jag vill även förbättra offensiven, så ja, det blir väl allt.

Närmast väntar Grästorp för Hammers och Pärna.

– Klart att det blir tufft, det är alla matcher, men spelar vi som vi ska, ska vi kunna ta tre poäng, säger Martin Pärna.

Återstår att se om Pärna har ytterligare mål på sitt konto efter den matchen.

 

Relaterade artiklar