Laddar

Parkinsonpatienter fixar festen på Najaden

Hugo Thams specialdansare äger rum den 14 november på Najaden. - Foto: Wilhelm Nilsson

Förre proffsdansaren bjuder på viktig föreläsning.

delningar

På torsdagen gör kulturhuset Najaden smygpremiär. Därefter väntar en hela sex (!) veckors lång invigning, där allt ifrån konserter till workshops kommer att avverkas. En punkt på programmet är Hugo Thams specialdansare, som äger rum den 14 november. Den förre proffsdansaren bjuder då på en workshop, tillsammans med Parkinsonpatienter i Halland, där de belyser ämnet i hur rörelse och musik kan aktivera hjärnan, för personer som diagnostiserats för Parkinson, stroke eller ALS, bland annat.

Hugo Tham är utbildad specialpedagog, där han i sin utbildning inriktade sig i neurologiska sjukdomar ihop med dans. Det blev startskottet för Hugo, till det han arbetar med i dag. Nu för han ett projekt runt om i Sverige, där han håller i danslektioner som ska skapa välbefinnande för sjukvårdspatienter.

– Först och främst handlar det om att ha roligt och trevligt. Sedan kommer nyttan i andra hand, säger Hugo Tham.

Projektet pågår även över hela Halland, där vuxenskolan och Region Halland ingår. De halländska deltagarna i projektet, är alltså dem, som kommer att finnas på plats i Najaden den 14 november. Hugo Tham understryker dock att det inte är en show de kommer att bjuda på, utan snarare en workshop.

– Vi kommer låta dansarna visa upp olika rörelser. Därefter visar vi tre filmer som berör kombinationen mellan rörelse och musik. Avslutningsvis diskuterar vi ämnet, berättar Hugo Tham.

Läs mer om ämnet här.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

En digitaliserad kommun – en tryggare framtid

Halmstads stadsnät fortsätter arbetet med att digitalisera kommunen. Med smarta, tekniska lösningar kan flera framtidsutmaningar lösas för både privatpersoner och hela samhället.