Laddar

Parken i förändring – bouleklubben orolig

Både en bouleklubb och kulturverksamhet kan komma att påverkas när anrika parken förändras.

delningar

Folkparken kan komma att förändras. Parkens privata fastighetsägare vill bygga bostäder, och kommunen utreder nu parkens framtid. Det rapporterar SVT Halland. Några som skulle drabbas av ett bostadsbygge är medlemmarna i Furets Bouleklubb. I 25 år har de träffats i parken flera dagar i veckan för att spela.

– Det tråkiga här är ju att vi kanske blir uppsagda och bortkörda för husen som ska byggas här. Man kan nog säga att 80 procent av Halmstads befolkning vill att detta ska vara kvar, säger Bo Karlstrand, ordförande på Furets Bouleklubb, till SVT Halland.

Det är inte bara bouleklubben som kan påverkas av framtida förändringar. Även Kulturhuset, som i dag hyrs av bland annat Halmstads Kulturskola kan stå inför en stor förändring. Hyreskontraktet med kulturskolan går ut 2018, och längre fram kan huset komma att rivas.

– Att kunna kombinera en ärorik historia med ett nutida levande kulturliv, det är ju fantastiskt. Det får gärna kombineras med bostadslösningar också, men att bara rycka bort det här huset känns inte riktigt roligt, säger Johan Dahnberg, intendent Hallands konstmuseum, till SVT Halland.