Laddar

Oväntade satsningen i city: ”Det är nervöst och spänt”

Nya satsningen inleds under måndagskvällen.

delningar

Det hör kanske inte till vanligheterna att man tänker på konst när man befinner sig i en kaffebar. Men det kommer man att göra framöver då man besöker Cortado Coffeeshop. Kaffebaren har nämligen bestämt sig för att satsa på ett konstgalleri tillsammans med Daniel Sanjay – kulturvärden.

 

Foto: Mattias Olsson.

Under måndagskvällen inleds satsningen, under namnet Cortado Art Gallery med en vernissage av Halmstadkonstnären Emelie Lindqvist verk. Lindqvist blir därmed också första konstnär ut i den nya satsningen.

– Jag är nervös, det är lite spänt. Jag vet att det kommer att komma jättemycket folk med nya kultursinnen och nya möjligheter. Men man ska vara nervös, annars kommer det inte att bli bra, säger Emelie Lindqvist till 24Halmstad, några timmar innan vernissagen ska ta sin början.

– Jag hoppas på en nytänkande och färgsprakande vernissage, säger Lindqvist.

Tanken är sedan att en ny konstnär ska ställa ut i Cortados lokaler var tredje månad. Vem som tar över efter Emelie Lindqvist är dock i dagsläget inte bestämt.

Idén till satsningen fick Daniel Sanjay när han besökte Cortado för att ta en fika. När han sedan presenterade idén nappade man direkt från Cortados sida.

– Jag tyckte att detta var en plats där så många olika spännande gäster kommer, så jag tyckte att det var en bra mötesplats för att ta del av konst. Det passar också bra för ett galleri då besökarna så att säga kommer av sig självt. Jag kände att här skulle vi kunna ha lite roligare konst på väggarna, och härliga som de är så nappade de ju direkt på min idé, säger Daniel Sanjay.

– När det sedan var bestämt så gick jag igenom mitt kartotek med duktiga konstnärer, och så föll valet på Emelie. Hon är inne i ett bra flow just nu. Det triggar mig att hon är en kulturarbetare som är företagsam, säger han.

Varför kändes det här rätt för er på Cortado? – Vi vill ju höja upplevelsen att komma hit, plus att man skiljer sig lite från kedjorna. Att vi har någonting som kan lyfta oss, samtidigt som vi har möjligheten att bidra till kulturen, och framförallt då den lokala. Så det blir en win–win för oss allihopa, säger Christina Luthin, som tillsammans med sin man Niklas Luthin äger Cortado Coffeeshop.

– Sedan är det alltid kul när det händer saker i city. Och att allt inte bara händer på sommaren, säger Luthin.

 

Emelie Lindqvist med en av sina tavlor. Foto: Mattias Olsson.