Laddar

Oväntade kombinationen som gör succé: ”En väldigt personlig stil”

Därför valde hon att göra en dubbel satsning.

delningar

Efter att ha drivit en frisörsalong i centrala Halmstad sedan 2002 bestämde sig Lotta Karlsson för fem år sedan att det var dags att prova något nytt, och bestämde sig då för att starta en kombination av frisörsalong och inredningsbutik under namnet Atelje 18.

– Tanken var att ha lite roliga prylar till frisörverksamheten, men det blev för roligt så det har nästan tagit över, så därmed föddes webbshoppen också, säger Lotta Karlsson när 24Halmstad besöker ateljén.

– Jag kände att när jag öppnade eget här så ville jag jobba med inredning och försökte få in det i verksamheten, så jag öppnade allt samtidigt för fem år sedan.

 

Foto: Mattias Olsson.

Hur kom du på idén att kombinera dessa båda grejer? – Det var mina intressen som styrde. Nu bakar vi in allt i ett paket, så jag kände ändå att det gick lite hand i hand med kreativiteten och sådär. Så det blev naturligt bara.

Lotta har lyckats hitta en jämn fördelning mellan de båda rollerna.

– Man kan nog säga att jag jobbar 50 procent som frisör och 50 procent med allt det andra. Det blir mer än heltid i slutändan, men det känns inte så för inredningsbiten kan jag välja när, var och hur själv, säger hon.

 

Foto: Mattias Olsson.

Och den kanske något oväntade kombinationen har blivit en succé, med till exempel mer än 35 000 följare på Instagram.

– Ja, jag tror att konceptet fungerar. Jag tror att folk gillar att det är lite mindre och mysigt, samt att jag handplockar grejer och att det inte finns så mycket utav allting. Och ja, det verkar fungera. Det är ofta att folk frågar hur jag har gjort med mitt Instagram för att få det att rulla på, och jag vet faktiskt inte vad jag gjort, för jag har bara gjort min grej och varit trogen det jag tror på med min magkänsla.

Vad vill du förmedla med ditt koncept? – Jag kör på en väldigt personlig stil. Jag köper in sådant som jag tycker om. Så de som söker sig hit, de gillar det jag gillar. Det går ju trender i allting, och jag kan haka på en trend, men inte för att jag gillar trenden i sig utan för att jag i så fall gillar saken. Jag tror på att gå på det jag gillar.

 

Lotta Karlsson i sin kombinerade frisörsalong och inredningsbutik. Foto: Mattias Olsson.

Hur ser framtidsplanerna ut? – Jag tror att jag kör på. Jag har varit lite fram och tillbaka om jag ska flytta eller inte då jag bor där jag har min verksamhet, men kommit fram till att just nu så är jag nöjd som det är, och nöjd måste man ju kunna få vara, säger Lotta Karlsson med ett stort leende.

– Men vi får se när min son blir lite äldre än de sex år han är just nu, då kanske jag gör något annat.

Både frisördelen och inredningsdelen har sina stamkunder.

– Frisördelen har jag haft stammisar sedan långt tillbaka, men nu har jag även börjat att se att det kommer stamkunder till inredningsbutiken, vilket jag tycker är så kul.

När kommer det som flest besökare? – Det kommer fler på sommaren, när folk gör lite mer utflykter, och börjar inreda ute. Sedan på jul är det också ett lyft när folk ska handla julklappar, så det är väl de två tiderna då det går som allra bäst.