"Oron" gick över till "lättnad" – nu kan Krantz andas ut

Foto: Wilhelm Nilsson

Så har det gått för bageriet – ett år efter starten.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var i augusti förra året som Linda och David tog över Västergårds konditoris gamla lokaler i Söndrum. När 24Halmstad träffade paret för ett år sedan, berättade David att han överraskat Linda med idéen – precis vid hemkomsten efter jobbet. Sagt och gjort – de startade då Krantz brödbod.

– Vi hade ju såklart vetat om stället, men att vi skulle ta över det flög bara på oss mer eller mindre. Lite av ett Eureka-tillfälle ungefär, sa David till 24Halmstad.

Ett år senare erkänner David, att han var "orolig" över hur det egentligen skulle gå. Men orosmolnen är nu som bortblåsta, och "lättnaden" har infunnit sig.

– Det kommer hit kunder hela tiden. Alltifrån boenden i området, till de som har vägarna förbi. Under sommaren har vi även haft mycket turister här, tyskar exempelvis, berättar David.

Och jodå, visst märks folkströmmen av i butiken. Under vårt samtal med David och Linda, kommer och går kunder – titt som tätt. De köper frallor, kakor och bullar. "Kanel- och kardemummabullar är populärt – det säljer vi mycket av", menar Linda.

Hur mycket som säljs – "har de ingen exakt siffra på", förklarar David. Men de vet att affärerna "går bra", i somras var det "fredag hela veckan", det var stor ruljans på kunder under alla veckans dagar. Nu när lugnet lagt sig, är det lugnare i början av veckan – för att sedan explodera när det närmar sig helg.

– Klart att det kan bli stressigt med mycket kunder, då det är mycket att hålla reda på. Men det är bara kul! Man gläds ju åt att kunna erbjuda kunderna väldigt bra bakverk, då allt vi använder oss av är är närproducerat.

För David och Linda är det närproducerade en viktig del i konceptet. De är måna om att ge kunderna "det bästa", samtidigt som de vill stötta de lokala producenterna. Därför använder Krantz mjöl från Berte qvarn, sylt från Hallands bär – och kaffe som rostas på Slottsmöllan. För att inte tala om äpplena – som nästintill är "härodlade".

– Det kommer in kunder, som bor här i närheten, med äpplen från deras trädgårdar. För oss är det väldigt trevligt och uppskattat, berättar David.

Just äpplen står i fokus när hösten står på glänt. Krantz brödbod inspireras av råvorar utifrån säsong. Därför kan kunderna nu förvänta sig bakverk, proppade med äpplen.

– Så ser väl planeringen ut, ja – att vi kommer använda mycket äpplen här under hösten. För övrigt är det svårt att planera vad som händer härnäst. Vi tar en vecka i taget, och ser hur det går, avslutar David.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar