Laddar

Oro kring gratis kollektivtrafik för de i behov färdtjänst

"Det skulle vara djupt orättvist om ungdomar som har behov av färdtjänst inte också får åka gratis i sommar".

delningar

Region Halland har, tillsammans med länets kommuner, kommit överens om att införa gratis kollektivtrafik för länets ungdomar i sommar genom ett nytt statsbidrag från regeringen.

Däremot är det oklart om bidraget hinner ordnas till sommaren och DHR (Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet) är oroliga att det inte ska gälla för de som har färdtjänst.

– Jag är inte övertygad om att man kommer att lösa den här frågan, men från DHR, och andra funktionshinderorganisationer, är det ett krav att man ska lösa den här frågan, säger Jonny Persson i DHR Halmstad-Hylte-Laholm till P4Halland.

– Det skulle vara djupt orättvist om ungdomar som har behov av färdtjänst inte också får åka gratis i sommar, liksom sina kompisar, fortsätter Jonny Persson.

Egentligen ligger färdtjänsts-ansvaret på kommunerna men trots det har frågan lyfts av Region Halland som betonar dess vikt.

– Jag hoppas att man tar med det här. Gör man inte det få vi försöka hantera frågan regionalt, säger Stefan Bengtsson, centerpartist i Region Hallands tillväxtutskott, till P4Halland.