Laddar

Ordföranden: ”Det är en del som flyttas”

Den galna förlusten har fått sin förklaring.

delningar

I lokalfotbollen är det inte ovanligt att något resultat rinner iväg lite extra. fyra, fem och till och med sexmålsvinster inträffar så gott som varje helg. Vad som däremot är det desto mer sällsynt är tjugomålsvinster, eller för den förlorande sidan, tjugomålsförluster. I helgen som gick var detta dock precis var som hände när Halmstad Inter FC, åkte på en riktig stjärnsmäll hemma mot Sperlingsholms IF24Halmstad slog en signal till Lars Jansson, ordförande för Halmstad Inter, för att ta reda på vad som egentligen hände.

Hur kunde det bli sådana siffror? – Vi hade 8-9 spelare borta av olika anledningar, så våra två tränare fick hoppa in och spela. Sen så fick vår ordinarie målvakt spela som utespelare och vår reservmålvakt ställa sig i mål. Sen är det också så att de här grabbarna är mer eller mindre ett ungdomslag, vi har väl en snittålder på ungefär 20 år.

Hade ni inga avbytare alls då? – Jo vi hade en kille på bänken, men han hade en sträckning så han kunde bara spela en halvlek.

Som 24Halmstad tidigare rapporterat bygger föreningens koncept på integration genom sport, och Halmstad Inters trupp består därför i stort sett bara av nyanlända. Detta medför dock problematik då spelare kan bli omplacerade mellan säsongerna.

Efter förra säsongen förlorade ni rätt många spelare, hur ser det ut i år? – Ja vi förlorade ju mer eller mindre hela truppen. Det är jättesvårt att säga, vi vet att det är en del som flyttas, men just nu är det svårt att säga. Det blir lätt så när truppen nästan bara består av nyanlända. Det är inte alltid upp till dem om de flyttar eller ej.