Olyckan förändrade Christoffers liv – nu ska han nå världsmarknaden

Christoffer Lindhes företag Lindhe Xtend vill nå ut till hela världen. - Foto: Wilhelm Nilsson

Nu stoltserar han som Årets unga företagare i Halmstad.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Året var 2006 när Christoffer Lindhe råkade ut för en tågolycka som kunde ha kostat honom livet. Tack och lov kom han levande ur olyckan, men båda benen och en arm förlorade han. Hans otroliga vilja och driv fick honom dock att ta sig till Paralympics två år senare, där han tävlade i simning. Därefter skulle den Ulricehamnsfödde Christoffer byta Västergötland mot Halland och Halmstad. Det var då som livet började ett nytt kapitel när han började studera till utvecklingsingenjör på Högskolan i Halmstad.

– Högskolan har gett mig jättemycket. Framförallt kunskap inom produktutveckling och företagsbyggande. Men inte minst näringslivet och kontakter, säger Christoffer Lindhe, som i dag driver Lindhe Xtend.

Lindhe Xtend startade 2013 för att underlätta vardagen för människor som blivit amputerade, liksom Christoffer själv. Ledstjärnan blev snabbt "förenkla vardagen för amputerade människor". Samtidigt som det skulle vara enkelt, skulle det också vara säkert för den amputerade. Christoffer upplevde själv att något sådant inte fanns på marknaden. Därför slog han slag i sak och utvecklade en egen. Först 2015 blev hans första fotprotes godkänd av myndigheterna.

Hans entreprenöriella resa har nu uppmärksammats på allvar. Efter många års slit står det nu klart att Christoffer Lindhe är Årets unga företagare i Halmstad. Titeln tog han emot i fredagskväll när Galan arrangerades av Halmstads NäringslivHotel Tylösand.

– Det var fantastiskt roligt! Jag fick stående ovationer, samtidigt som jag kunde stå där och gå omkring. Det var en vinst för foten. Att jag nu utvecklat en produkt som gjort det enkelt för mig själv och många andra människor. Det är häftigt, berättar entreprenören.

När 24Halmstad träffar Christoffer på tisdagen sitter segersötman fortfarande i. Givetvis är han mycket stolt över utmärkelsen, men trots det är han ännu inte nöjd. Som Christoffer alltid gör, blickar han nu framåt mot framtiden, där hans mål redan är tydligt. I dag finns hans protes på 50 sjukhus i Sverige respektive 25 i både Norge och Danmark. Målet är att bli världstäckande.

– Jag hoppas att fler människor i världen kan bli hjälpa av den här protesen. Vi ska bli världstäckande. Nu måste vi bara få igång det, avslutar Christoffer Lindhe.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar