Olas band rockar loss på Kajskjulet: "Ska sprida kärlek"

Ola Alfredsson. - Foto: Wilhelm Nilsson

Halmstadbandet Ola Alfredssons band spelar på hemmaplan i februari.

delningar

Den 2 februari "blir det fullt håll i gång" på Kajskjulet. Det garanterar åtminstone gitarristen och sångaren Ola Alfredsson, 43. Han kommer då med sitt alldeles egna band, Ola Alfredsson band, för att bjuda publiken på en minnesvärd kväll.

– Det blir en kväll med det där lilla extra. Vi kommer att spela musik efter egenskrivna texter men också några covers, berättar Ola Alfredsson.

Ola Alfredsson band inspireras främst av artister så som Thåström, Ulf Lundell och Lars Winnerbäck. Sångaren själv började skriva låtar i sent 90-tal, men det var först efter millennieskiftet som bandet skulle bildas. Det tack vare Halmstadföretaget AJ-produkter, där Ola än i dag arbetar som produktkoordinator.

Thomas Adolfsson (trummis) blev min kollega där runt 2002. Vi fann varandra ganska snabbt genom vårt intresse – musiken. Han har ju själv varit aktiv i Farbror Blå på 80- och 90-talet, så vi började snabbt spinna planer på att starta ett band ihop, förklarar Ola Alfredsson.

Sagt och gjort, även om bandet blivit större med åren. Tillkommit har Halmstadsönerna Martin Malmstedt och David Johansson samt Fredrik och David Beskow, far och son, från Stockholm. Bandet är nu alltså en grupp på fem personer, utspridda i olika delar av landet. Dagens teknik är räddningen i att bandet fortfarande kan producera musik tillsammans.

– Ja, utan internet hade det blivit svårt att vara så utspridda som vi är. Jag skriver texterna och stämmer av med Thomas vad han tycker. Men det är alltid jag som tar sista beslut. Därefter hänger resten med på noterna, så får stockholmarna repa på sitt håll och vi på vårt håll – det under varje vecka. Vi repar dock alltid full grupp två gånger per år,

Det visar sig trots allt vara ett framgångsrecept. För även om Ola Alfredssons band "bara" är ett lokalband så har de tagit ut svängarna och nu publicerat sina låtar både på iTunes och Spotify. Men det är inte antalet fans som räknas. Det kvittar nämligen om det är 20 eller 200 personer på en konsert, menar Ola. Det är kärleken och passionen till musiken som gör att Ola Alfredsson band fortfarande finns, så här 20 år senare efter att de första låtarna skrevs, innan ens bandet existerade.

– Det är väl just den glädjen och kärleken vi vill sprida på Kajskjulet den 2 februari. Folk som kommer dit ska få dela glädjen med oss och förhoppningsvis få en oförglömlig kväll, berättar Ola.

Ola Alfredsson hoppas Halmstadborna inte enbart tar sig till musiklokalen enbart för bandets skull. Han pekar på Kajskjulet, som "betyder väldigt mycket" för lokalartisten själv.

– De har gjort otroligt mycket för oss lokala band. Aldrig någonsin har det funnits några hinder för att göra en spelning där. Det är nu tredje gången som vi ska spela på Kajskjulet och dialogen under planeringen har bara varit positiv.

Kajskjulet sjunger nu på sista versen. Nedläggning väntar senast i december. Men något liknande är inte att vänta Ola Alfredssons band.

– Nej, det här är bara början, avslutar Ola Alfredsson.

Konserten startar klockan 20 den 2 februari på Kajskjulet. Förband är Halmstadbandet Honeyburst.

FAKTA: Bandmedlemmarna i Ola Alfredsson band:

Ola Alfredsson – akustisk gitarr, munspel och sång Thomas Adolfsson - trummor Martin Malmstedt - elgitarr David Johansson - elgitarr David Beskow - bas Fredrik Beskow - klaviatur

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar