Laddar

Nytt världsmästerskap till Halmstad: ”Stor ära – internationell stortävling”

Då avgörs mästerskapet.

delningar

Under torsdagen blev det klart att ytterligare ett världsmästerskap kommer att avgöras i Halmstad under 2018. I november kommer nämligen Halmstad att arrangera Styrkelyfts–VM. 

Mästerskapet kommer att avgöras i Eleiko Sports Center och gå av stapeln den 5–10 november. Ungefär 300 styrkelyftare förväntas vara på plats när kampen om medaljerna ska avgöras.

– Det är förstås en stor ära att få vara värd för ännu en internationell stortävling, att samtidigt få möjlighet att visa våra nya lokaler och kunna visa de nyaste produkterna inom sporten, säger Erik Blomberg, vd för Eleiko.

Det har varit snabba ryck för Halmstad, då mästerskapet egentligen var tänkt att avgöras i Ufa i Ryssland.

– Vi är väldigt glada över att Sverige och Halmstad kan ta emot ett VM med så kort varsel. Vi är övertygade om att tävlingarna håller högsta klass, inte minst eftersom lokalerna vi ska använda erbjuder de bästa förutsättningarna, säger Johnny Wiklund, ordförande i Svenska Styrkelyftförbundet.

Ann Johansson, chef för Halmstad Convention Bureau, ser fram emot att få ytterligare ett VM  i Halmstad under året.

– Med gemensamma krafter ska vi göra även det till ett minnesvärt evenemang för VM-staden Halmstad. Tidpunkten är bra ur många hänseenden, och ger ett bra tillskott i omsättningen för vår besöksnäring under lågsäsong, säger Ann Johansson.