Laddar

Nytt uppdrag för polisens volontärer: "Bra respons"

Volontärerna har fått ett betydelsefullt uppdrag i Halland.

delningar

Polisen i Halland har startat en särskild satsning mot bostadsinbrotten och tar hjälp av kommunerna, allmänheten och polisens volontärer. Volontärernas uppdrag blir dels att informera boenden hur de skyddar sig från brott och dels att informera i områden där polisen fått in anmälningar eller tips.

- Volontärerna hade sitt första uppdrag i onsdags. Det var bra respons, säger Linda Edman, samordnare för polisens volontärer.

Uppdragen för polisens volontärer kommer ske i kommuner som Varberg, Falkenberg, Halmstad, Kungsbacka och Laholm. Samtliga städer får besök av polisens volontärer en gång i veckan.

- Det är en ganska omfattande insats för volontärerna. De är taggade för uppdraget och känns väldigt motiverade. Det känns som att de verkligen gör en insats som faktiskt kan göra skillnad. Målet är att vi ska minska bostadsinbrotten och de är en del i det, förklarar Lina.

Uppdraget kommer pågå fram till jul och Linda påpekar att de inte kommer för att sälja något när de knackar dörr.

- Vi behöver hjälp i de här typen av brott. Vi är i behov av att folk hör av sig till polisen, vare sig det är akuta ärenden eller tips, avslutar Linda.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Så kan din arbetsplats bli brandsäker

Med digitala verktyg och professionella brandskyddstekniker hjälper Anticimex företag att säkerställa en brandsäker arbetsplats.

1 person har reagerat på denna nyheten

1 person har reagerat på denna nyheten