Nytt unikt och miljövänligt taxiföretag i Halmstad: "Tycker det ligger rätt i tiden"

Nehat Bregaj - Foto: Jonas Skytt

Ett litet familjeföretag har intagit branschen.

delningar

Fotbollsfantasten som tidigare spelat i bland annat HBK, Halmia, Leikin och som nu är ledare/spelare i Unnaryd, Nehat Bregaj, har startat ett nytt litet familjeföretag med en unik och miljövänlig idé. Företaget är ett taxiföretag som går under namnet "Ecocab" och sloganen "Save the world in luxury", är väldigt berättigad. Taxiföretaget kör nämligen den miljövänliga elbilen Tesla X P90D.

– Alla de här utsläppen slipper man nu. Det är kul att köra elbil också, berättar Nehat.

Idén till företaget grundades på att taxiverksamheten varit "lite si sådär" i Halmstad de senaste 2–3 åren, menar Nehat och utvecklar:

– Jag vill vara egen eftersom jag tycker att jag gör det tillräckligt bra själv – än så länge. Jag märker att det fungerar och att människor uppskattar det, berättar han.

Men det har också varit fullt upp för Nehat, företaget har just nu bara en bil och Nehat arbetar för fullt och det kan bli långa dagar. Företagandet i sig har heller inte varit helt enkelt. Men Nehat har fått hjälp från flera olika håll och menar att man har ett större kontaktnät än vad man tror.

– Sen har jag många människor som hjälper mig runtomkring, jag kan ju inte allt det här själv än. Det finns mycket information att söka upp, men sen har man större kontaktnät än vad man tror man har egentligen. Bland annat Våning 18 och Kim på Nosh Café & Bistro, berättar han.

Nehat visar hur bilen kan köra helt automatiskt.

– Snart har jag inget jobb kvar, skämtar han.

– Fredagar och lördagar är det bästa jag vet. Då är det är många härliga människor, berättar Nehat.

Målet är att investera mer i företaget och ha fyra bilar. Något som Nehat tror ligger rätt i tiden.

– Jag tycker det ligger rätt i tiden. Jag tror det ligger i framkant vad det gäller innovation i taxibranschen, berättar han och tillägger:

– Jag vill hjälpa företagen som är miljömedvetna med sina persontransporter. Men jag kan också hjälpa Agda om hon har det struligt med färdtjänsten.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar