Laddar

Nytt sportprojekt ska göra Halmstad mer attraktivt

Nu drar projektet Halmstad Idrottsstaden igång.

delningar

Sporten ska göra Halmstad till en mer attraktiv stad. Därför startar Halmstads kommun, tillsammans med Hallands idrottsförbund, Halmstad högskola, med flera, projektet Halmstad Idrottsstaden. Tanken med projektet är att lyfta Halmstad när det kommer till idrott, evenemang, folkhälsa, integration, destination, näringsliv och högskolan. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Arbetet kommer bedrivas i fem grupper (står i faktarutan nedan), totalt runt 35 personer. – Vi har en otroligt stark laguppställning med kompetens och erfarenheter som kommer att göra skillnad. Fler och fler unga väljer andra sätt än föreningsformen för att aktivera sig på sin fritid. Vi behöver därför utveckla nuvarande arbetssätt samt prova nya. Halmstad Idrottsstaden är ett mycket bra exempel på ett sådant nytänk, säger Henry Bengtssonkommunchef i Halmstads kommun.

Projektet Halmstad Idrottsstaden har ett antal mål kopplade till sig, bland annat att antalet elever som mår bra eller mycket bra ska öka mellan 2017 och 2019, och att antalet personer i åldern 5-20 år som är aktiva inom föreningslivet ökar.– Gemensamma mål skapar vi-känsla och gör att vi drar åt samma håll, säger Ola Magnusson, tillförordnad förvaltningschef på teknik- och fritidsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

 

De fem arbetsgrupperna Breddidrott och samverkan föreningsliv och grundskola/gymnasium Spontanytor och aktivitetsytor Elitidrott och evenemang Lägerverksamheten som en del av idrotten Samverkan med Högskolan i Halmstad