Laddar

Nytt butikskoncept till Halmstad: ”Ska bli sjukt spännande”

Den 10 november slår man upp sina portar.

delningar

Den 10 november drar en helt ny verksamhet igång i Halmstad. Då får man nämligen sin första sushikiosk, som kommer att husera inne på ICA Maxi Högskolan. Det handlar om företaget Sushi Daily, som har över 600 kiosker i tio länder, som nu kommer till Halmstad. 24Halmstad slog en signal till Roland Brimow, Partnership Manager för att få veta mer.

– Bolaget startade 2010 i Frankrike där man öppnade första kiosken. Man kallar det kiosker på grund av utseendet och utformningen på butiken. Konceptet bygger helt enkelt på att leverera dagsfärsk, handdgjord från kiosken sushi inuti en matvarubutik.

– Förr, när sushi kom till Europa, var det enda sättet att få färsk sushi var att besöka restaurang. Visst fanns det lådor att köpa i butik men de var gjorda på fabrik. Så det man vill är att finnas i dagligvaruhandeln men kunna leverera färsk sushi.

Varför Halmstad? – Halmstad passar oss bra eftersom det finns ett stort intresse för sushikulturen rent generellt i Halmstad, vilket vi vill vara en del av.

Det finns dock flera skäl till att man valde att placera kiosken på just ICA Maxi Högskolan.

– ICA Maxi Högskolan är intressant eftersom den ligger så centralt, vilket är relativt ovanligt för en Maxi-butik. Dessutom ligger den nära både en skola och en stor arbetsplats. Det ska bli sjukt spännande.

Vad har ni förhoppningar? – Vi ska leverera en magisk sushi till Halmstadborna. Vi pratar om högkvalitativa produkter, i form dagsfärsk sushi. Vi gör inga som helst kompromisser på kvaliteten och kommer aldrig att göra det.