Nyheten spreds som löpeld – kan vara "ett skämt"

Den allvarliga nyheten fick viral spridning – men allt kan vara ett skämt.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Cirka 10 000 delningar på Facebook. Många oroliga kommentarer och flera polisanmälningar. En lapp, som en tidigare lärare vid namn "Holger" ska ha satt upp vid flera skolor, har orsakat stor uppståndelse i Sverige. Nu visar det sig att allt kan vara ett skämt.

– Det oklart om lappen ens har existerat på någon skola i Sverige, säger viralgranskaren Jack Werner till Sydsvenskan.

På lappen uppmanar "Holger" barnen på skolan att ta sig till en fotbollsplan, där de ska träffas för att sedan åka vidare till ett annat ställe – för att överraska skolans lärare. Men barnen får inte meddela sina lärare.

"Det är väldigt viktigt att ni inte berättar något för vare sig era lärare eller föräldrar", står det på lappen.

Flera tidningar har rapporterat om lappen. Bland annat skrev Ystads Allehanda att en elev hittat lappen på Mölleskolan i Skivarp, medan Skånska Dagbladet rapporterade att eleven fått samma skärmdump som fått stor spridning på Facebook.

– Han fick en bild skickad till sig i mobilen och berättade om det för sin lärare eftersom han förstod att det inte var en bra lapp, säger Mölleskolans rektor Maria Appelgren till Sydsvenskan.

När journalisten Jack Werner fick nys om den virala nyheten försökte han spåra ursprunget. Lappen ska ha suttit uppe på flera skolor i södra Sverige, samt i Järfälla.

– Det är oerhört tydligt när man börjar titta på det, att det inte finns någon som har sett papperslappen. Men lappen symboliserar en allmän rädsla för pedofiler som det är lätt att reagera starkt på, säger Jack Werner till Sydsvenskan.

Foto: Skärmdump

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar