Laddar

Nyförvärvets klara mål: ”Skulle älska att lämna med en guldmedalj”

Tränaren om värvningen: "En av de två bästa"

delningar

Under torsdagen gjorde Hylte/Halmstad klart med ett nyförvärv. Nämligen den 26–årige Nicholas Goodell, från Pittsburgh i USA.

Goodell spelade tidigare för Brno i den tjeckiska ligan. Det senaste halvåret har han dock inte spelat alls, då han rehabiliterat sig från en skada.

– Om någon månad när han har kommit igång, kommer han vara en av Elitseriens två bästa högerspikers, säger Hylte/Halmstads tränare Per–Erik Dahlqvist.

Nicholas Goodell, som anlände under onsdagen, gillade det han hade sett så här långt.

– Det är min andra dag och det känns redan bättre än förväntat. Vädret är bra. Alla spelare jag har träffat hittills har varit jättevänliga, precis som tränarna. Så jag känner mig väldigt välkommen. Jag ser verkligen fram emot att se vad vi kan uträtta i serien, säger Nicholas Goodell.

Någon tvekan om vad han vill uppnå i Halmstad råder inte heller.

– Jag skulle älska att vinna och ta förstaplatsen. När jag spelade i Tjeckien fick jag en silvermedalj och det var härligt, men jag skulle älska att lämna Halmstad med en guldmedalj, säger Goodell.

Vad är dina styrkor som spelare? – Min styrka är nog offensiven. Det finns andra grejer jag vill jobba på att förbättra medan jag är här, men jag anser som sagt att min styrka ligger i anfallsspelet.

Hur viktigt blir då Nicholas Goodell för sitt nya lag?

– Det får vi vänta och se, men förhoppningsvis kan han vara skillnaden, som gör att vi lämnar andraplatsen och tar klivet uppåt längre fram, säger Per–Erik Dahlqvist.