I samarbete med annonsör

Nya miljövänliga Hyundai – hyllad för sin design och prisvärdighet

Hyundai bryter ny mark med prisvänliga och unika Hyundai Kona. Generös räckvidd och en körupplevelse utöver det vanliga.

delningar

Som den första helt eldrivna kompakta SUV-en att lanseras i Europa är Hyundai KONA electric en banbrytande nykomling. Den som väljer bilen får upp till 449 km räckvidd, en motor på 204 hästkrafter och en bil med massor av finesser.

– Det här är den mest prisvärda elbilen sett till räckvidden och man får enormt mycket för pengarna. Du kan köra 450 kilometer ungefär innan du behöver ladda. För den som är mer stadsbunden finns ett alternativ på 39 kWh som räcker 29 mil, säger Ted Richardsson, säljare på Bent Bil i Halmstad.

Hyundai KONA har fått ta emot ett flertal priser i sin klass och blev bland annat Årets Bil i tidningen Auto Motorsport. Designen har också vunnit pris och på insidan känns bilen lite lyxigare.

– Jag gillar mittkonsolen mellan stolarna med maskinsvarvade knappar. Det är väldigt snyggt och ger mer kvalitetskänsla, hela upplevelsen känns lite lyxigare.

Hos Bendt Bil i Halmstad har bilen nått en bred målgrupp från pensionärer till 20-åringar. Den är bland annat populär för sin säkerhet och körupplevelse.

– Asiatiska bilar är generellt extremt pålitliga och man lägger stor vikt vid driftsäkerhet, Hyundai har t.ex. marknadens längsta garanti på batteriet. Körupplevelsen är härligt ljudlöst och motorstyrkan med 204 hästar är extremt roligt. Den går som en sportbil trots att det är en elbil. Det finns fyra olika körlägen – Eco plus, Komfort och Sport och föraren kan välja hur den vill köra. Det är en ulv i fårakläder, säger Ted.

Den som är intresserad av Hyundai Kona Electric är välkommen till Bendt Bil för att provköra.

– Om man ska beställa en bil ska man komma in till oss. Försäljningen fortsätter och intresset är stort. Sammanfattningsvis vill jag säga att det här är en helt fantastisk bil, säger Ted Richardsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.