Laddar

Nya konceptet sneglar på Halmstad: ”Fått galet bra respons”

Vill återuppliva en döende kultur.

delningar

 

Det är den nyetablerade gatukökskedjan Bores Gatukök som vill etablera sig i Halmstad. Kedjan finns än så länge bara på ett ställe i Stockholm, men har redan klart med ett andra. Nu vill man ut i landet och, bland annat, etablera sig i Halmstad.

– Det är jag och min bror som dragit igång det här. Det är ju rätt färskt än så länge, vi öppnade första enheten den 16 december i Vallentuna. Vi ruttnade ur på att den svenska gatukökskulturen håller på att gå i graven. Allt som var så coolt att hänga vid gatuköken på sjuttiotalet har liksom försvunnit, så det vill vi återuppliva, säger C-H Forssbeck, VD för The True Bröderna Brothers AB.

Hur har mottagandet varit? – Vi har fått galet bra respons! Vi öppnar ju en lokal på Sveavägen i Stockholm i mars, och sen har vi tre heta leads på ytterligare ett ställe i Stockholm samt i Norrköping och Västerås. Ingenting är dock klart i Halmstad än så länge.

Varför just Halmstad? – Egentligen skulle det lika gärna kunna vara i Skellefteå som i Halmstad men det är en passande storlek på staden för vårt koncept. Allt hänger på att vi hittar lokal. Helst vill vi ju hitta ett fristående gatukök, men det kan ju lika gärna vara i botten på ett hus eller i en galleria. Sen ska det ju vara en franchisetagare som passar in i vår profil också.

Låt säga att ni hittar en franchisetagare imorgon, hur snabbt kan ni öppna? – Skulle vi få en franchisetagare som har lokal som passar så kan det gå relativt fort. Vi behöver ju så klart renovera lokalen lite så man ser att det är Bores Gatukök. Men om allt passar så kan det ta fyra till sex veckor, men rimligtvis snackar vi väl cirka tre till fyra månader.

Relaterade artiklar