Nya drömjobbet för latmaskar – få betalt för att sova

Foto: DLR (CC-BY 3.0).

Arbetsuppgifter inkluderar att ligga och slappa i en säng i två månader.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Att få ligga och dra sig i soffan eller sängen en heldag är det nog få personer som tackar nej till. Nu kan du också få betalt för att göra det, om du har tur.

Enligt CNN är det forskare NASA som nu söker frivilliga kvinnor som ska stanna kvar i sängen – i hela 60 dagar.

Anledningen är att man vill studera hur kroppen reagerar på tyngdlöshet. Som betalning utlovar företaget hela 16 500 euros, ungefär 172 000 kronor.

Den stora utmaningen med jobbet är att du måste ta hand om alla kroppsliga behov som att äta, duscha och gå på toa liggandes. Varje deltagare kommer att ha ett privat rum med en säng som har en lutning på sex grader med huvudet neråt.

När astronauter befinner sig i rymden orsakar tyngdlösheten deras kroppar att förändras och deras muskler och ben bryts ner medan kroppsvätskor flyttar sig mer mot huvudet.

Genom att simulera tyngdlöshet genom sängliggande hoppas forskarna hitta metoder för att motverka effekterna av tyngdlöshet så att astronauter ska slippa spendera majoriteten av sina dagar i rymden med att träna.

En första grupp bestående av 12 män och 12 kvinnor påbörjade testet under förra veckan. En andra testrunda kommer att ske mellan september och december i Tyskland på "Institute of Aerospace Medicine" i Cologne och då det är friska kvinnor mellan åldrarna 24-55 år som söks. Deltagarna måste även kunna prata tyska.

Utslaget på 60 dagar och faktumet att du arbetar 24 timmar om dygnet blir timlönen cirka 119 kronor före skatt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar