I samarbete med annonsör

Nya BMW i3 finns hos Bendt Bil

BMW:s senaste tillskott kommer med unik design och omtanke för miljön.

delningar

Den sprillans nya BMW i3 Grey Edition är full med innovativ teknik som underlättar bilkörningen. Bilen håller dig uppkopplad mot resten av världen och tar dig dit du vill på ett miljövänligt sätt med elektrifierande körglädje.

En stor order utav BMW i3 har nyligen anlänt nyligen anlänt till Bendt Bil i Halmstad och är redo att provköras.

– Jag kan bara konstatera att BMW i3 Grey Editon med sin design och funktionalitet har vunnit många svenska hjärtan och har varit helt unik bland floran av elbilar. Stommen är byggt till största del av kolfiber. De interiöra materialvalen är gjorda med omsorg för att göra ett så litet avtryck på miljön som det bara går. Detta genom en omfattande användning av återvunna material, säger Fredrik Johansson, BMW Product Genius hos Bendt Bil.

Hållbarhet har legat i fokus i hela framtagningen av bilen och många av detaljerna är tillverkade av förnybara naturmaterial och elproduktionen är till 100 procent ifrån förnybara energikällor.

– Samtidigt som du glider fram ljudlöst i din fina BMW i3 Grey Edition så gör du det helt utan att släppa ut några luftföroreningar. Det ger mindre avgaser i städerna, vilket i sin tur gör luften renare.

Kolfibern som används i BMW i3 Grey Edition är tillverkad med 100 % el från vattenkraft, fabriken i Leipzig producerar BMW i3 Grey Edition till 100 % av el från vindkraft. Jämfört med de andra BMW modellerna kräver den dessutom bara hälften så mycket energi vid tillverkningen.

– Utöver allt detta så är det en helt fantastiskt rolig bil att köra, den har en otrolig acceleration som tar dig mellan trafikljusen på nolltid, avslutar Fredrik Johansson.

BMW i3 Grey Edition har en räckvidd upp till 300km enligt NEDC (New European Driving Cycle) och med en laddbox hemma på 11 kw kan man ladda fullt på 3 timmar.

Det bästa av allt? Tack vare sin lilla miljöpåverkan finns en miljöbonus på 60 000kr att hämta som bidrag.

Är du också intresserad av att köra en elbil? Då kan du köpa din elbil här hos Bendt Bil som nu har flera BMW i3 för omgående leverans.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.