Laddar

Ny succé för Rebecka Wikman: ”My God!”

Rebecka Wikman vann den regionala uttagningen av Funkismellon i Halmstad – och gjorde succé i finalen på ett fullsatt Cirkus i Stockholm. "Jag hade en vinnarkänsla, shit, my God", säger hon.

delningar

I början av februari vann Rebecka Wikman den lokala uttagningen i Funkismellon Halmstad. På måndagskvällen stod hon på scen inför ett fullsatt Cirkus Stockholm och svarade för en ny succé med låten ”Du är allt” – och slutade tvåa av totalt tolv bidrag.

– Det kändes roligt att se publiken. Jag hade en vinnarkänsla, shit, my God!! Det kändes så bra att ta emot applåderna efteråt. Jag blev tvåa det känns bra ändå. Jag är inte ledsen för det. Vinnarlåten var bra, säger Rebecka efter finalen.

Även Falkenberg hade en representant i tävlingen. Martin Nilsson med låten ”Var ligger landet där man böjer bananerna?” som också slutade på en andraplats. Vinnare blev Martin Hagen från Järfälla med den egna låten ”One of the million”.

– Finalen är ett syfte, men att hitta nya former för aktiviteter inom verksamheterna på sikt är än större. Funkismello ger en bra ny input när det gäller möjligheter, förmågor, samarbete och pedagogisk utmaning, säger Åsa Lauer, konstnärlig ledare och dramapedagog.

Funkismello är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang.

Källa: Funkisglädje.