Ny bio kan bli verklighet i Halmstad

. - Foto: Wilhelm Nilsson

Biografkedjan Filmstaden tittar på flera alternativa lokaler.

delningar

Biografsalongerna på Röda kvarn räcker inte till, det menar Filmstaden (före detta SF Bio) som nu letar efter en extra lokal i Halmstad. Anledningen är den att biografkedjan vill bygga en lokal för den moderna marknaden där "kvalitetsfilm" står i huvudcentrum, skriver Hallandsposten.

– Vi behöver mer kapacitet i Halmstad. Röda kvarn har fem salonger och vi vill ha nya salonger där vi kan visa mer så kallad kvalitetsfilm. Det finns en marknad för filmer som är lite smalare och inte bara ”popcorn-bio”, säger Åke Hedlund, driftchef på Svenska bio, som driver biografen Röda kvarn i Halmstad, till HP.

Tidigare har Filmstaden fört sina blickar mot lokalen på Storgatan 50. En gång i tiden låg biografen Sandrew 123 där. Men planerna för en ny biosalong i lokalen har nu gått i stöpet, sedan fastighetsägaren begärt en för hög hyra.

I stället vänder nu Filmstaden blickarna mot FattighusetKöpmansgatan. Huset hoppas Filmstaden nu på att få köpa av ägaren, Halmstads kommun. En sådan fråga har redan ställts till kommunen och en dialog förs mellan parterna. I dagsläget har Filmstaden och kommunen inte kommit överens om hyran.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar