Laddar

Nu rivstartar Leif’s Bar & Grill säsongen: ”Känns så himla bra”

Det här väntar under premiärdagarna.

delningar

Under torsdagen och fredagen är det säsongspremiär på Leif´s Bar & Grill. Och man inleder med två exklusiva Winemakers Dinners tillsammans med det anrika vinhuset Gérard Bertrand och Ward Wines.

– Det känns så himla bra. Det är alltid så trevligt att komma igång. Det är extra roligt att börja med en Winemakers Dinner, och Gérard Bertrand är fantastiska vinmakare, säger Elisabeth Haglund, VD på Hotel Tylösand till 24Halmstad.

 

Elisabeth Haglund. Foto: Pamela.se

Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och 2011 tog han hem priset ”The European winery of the year”.

Premiärkvällarna på Leif´s Bar & Grill inleds med en provning där den passionerade vinmakaren Stephane Queralt tillsammans med Ward Wines sommelier Fredrik Wendschlag guidar deltagarna genom historien och lär dem om doften, färgen och smaken på vinerna.

Därefter väntar den specialkomponerade menyn som kockar tagit fram för att passa så bra som möjligt med de utvalda vinerna.

– Jag var nyss i köket och kollade in förberedelserna. Det kommer att bli jättebra, och vi är så oerhört taggade att få komma igång. Det ska verkligen bli jätteroligt. Det är ett säkert vårtecken att vi öppnar Leif´s Bar och Grill, säger Elisabeth Haglund.

Tanken är sedan att Leif´s Bar och Grill ska hålla öppet fram till någon vecka före jul.

 

Foto: Pamela.se

 

Den här menyn väntar dem som går på en Winemakers Dinner under premiärdagarna:

Mingel:  Leif’s taco med pulled Iberico pork, äppelcrème och friterad persilja.  Crémant de Limoux Brut T Jefferson 

Förrätt: Variation på fisk Råbiff på tonfisk med syrad rödlök, koriander, lime, mango och pain d’epices crumble. Bakad röding med gurka, äpple, rädisa, pepparrot, flädervinägrett och krasse.  Reserve Speciale Chardonnay  Château l’Hospitalet Blanc

Varmrätt: Grillad Tender Strip med confiterad schalottenlök, sotad sparris, Leif’s rödvinssås och tomatsallad.Reserve Speciale Syrah Château l’Hospitalet Rouge 

Ostar: Comté och Västerbottensost Cigalus Rouge 

Dessert:  Leif’s brownie med maltglass, karamelliserat hasselnötscrisp och vispad crème fraîche.1985 Rivesaltes Ambré