Nu öppnar ny gourmetrestaurang - på stranden

Pressbild/mynewsdesk - Foto: Pressbild

Med råvaror från närområdet.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Nu har en Gör det själv-gourmetrestaurang öppnat på en sandstrand i Halland. Det bokningsbara bordet vid stranden tillhör världens största DIY-gourmetrestaurang.

Satsningen The Edible Country kommer från Visit Sweden, som tillsammans med tio regionala turistorganisationer ska visa att den svenska naturen är ett skafferi som är lättillgängligt och hälsosamt. Totalt har tretton handgjorda träbord blivit utplacerade på naturområden som i skogar, fjäll och på klippor. I samarbete med Visit Halland och Destination Falkenberg, har ett bord blivit placerat på en sandstrand i Ugglarp i Falkenberg.

Lisa Lemke, som bland annat är känd från Svt:s matprogram ”Timjan, tupp och tårta” står för recepten och det halländska bordet är bokningsbart varje fredag under hela sommaren.

- Mina absolut starkaste matupplevelser i livet har jag faktiskt kopplat till just det här med att äta ute i naturen. Att få plocka det som naturen ger, äta det och sitta i den här fantastiska miljön, på stranden - det är otroligt, säger Lisa Lemke i ett pressmeddelande.

Tanken är att gästerna själva ska plocka råvaror och tillaga maten i ett stormkök. Det går även att boka Lisa Lemke som privat kock, boka en färdigplockad råvarukorg eller boka en guidad matvandring med Mikael Jidenholm Ugglarps Grönt i samband med bordsbokningen.

- Mat ska delas med andra människor. Det är då den smakar som allra bäst. Därför tycker jag det är så fantastiskt med det här bordet på stranden där vem som helst kan få slå sig ner och äta av det som naturen har att ge. Jag ser verkligen fram emot att få dela med mig av den här platsen och få visa fler de fantastiska matmöjligheter och naturupplevelser som vi har att erbjuda på här i Falkenberg och Halland, säger Lisa Lemke.

Bordet är bokningsbart varje fredag från maj till september och bordet bokas genom Bookatable.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar