Nu höjs hyrorna i Halmstads kommun

Bostäderna på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: Wilhelm Nilsson

Hyrorna blir dyrare redan efter årsskiftet.

delningar

Boende i Halmstads kommun får en dyrare månadshyra från och med den 1 januari, åtminstone om man är bosatt i en lägenhet som förvaltas av HFAB. Detta slås fast efter att HFAB och Hyresgästföreningen lyckats komma överens om en hyreshöjning. En förhandling som pågått i tre år.

– HFAB har varit oerhört professionellt förberedda samtidigt som de haft förståelse och lyssnat på våra argument. Vi arbetar för rimliga och rättvisa hyror och som alltid innebär förhandlingen en avvägning mellan fastighetsägarens behov och hyresgästernas intressen. Vi är glada att, i samförstånd, nu nått en uppgörelse i en förhandling som präglats av ett gott klimat där båda sidor fått komma till tals och blivit lyssnade på, säger Peter Olsén, förhandlare Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

Från och med 2019 kommer månadshyran bli 1,5 procent dyrare än vad den är i dag. Sammanlagt berörs cirka 10 000 lägenheter av beslutet.

Vidare fortsätter HFAB:s samarbete med Hyresgästföreningen. Som 24Halmstad berättade i oktober pågår ett projekt mellan fastighetsbolaget, föreningen och Fastighetsägarna. Tillsammans tittar nu parterna på en systematisk hyressättning för hyresgästerna, som väntas vara färdigställt under hösten 2019.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar