Nisvet fick grönt ljus av Facebook

Nisvet Suljic. - Foto: Wilhelm Nilsson

Nya tjänsten ska öka hans inkomst.

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Sedan 2012 har Facebook varit Halmstadbon Nisvet Suljics, 26, levebröd. Han förstod då att han kunde tjäna pengar genom att starta sidor på nätverket. Inkomsterna har därigenom kommit via annonsörer som köpt inlägg på hans sidor.

Nu ser Nisvet ut att gå mot en ännu ljusare framtid på det globala nätverket. Facebook har sedan årsskiftet infört ett monetariseringsverktyg, som ska gynna sidredaktörerna på nätverket. Men det är inte alla som får ta del av det.

– Ifall man har minst 10 000 följare på sin sida och haft över 30 000 enminutersvisningar totalt sett över sina uppladdade videos, då kan man få grönt ljus att använda sig av verktyget. Annonsörer är knutna till tjänsten, och därigenom kommer pengarna till mitt konto, förklarar Nisvet och fortsätter:

– Vad jag vet så är jag den första i Sverige som nu fått ta del av det här verktyget.

Hur mycket pengar som sidredaktören kan tjäna på en uppladdad video är svårt att sia, menar Nisvet Suljic. Allt hänger på hur länge tittarna tittar på videon samt antalet tittare, och därefter sonderas en viss summa ut.

Halmstadbon tror att det här typen av verktyg nu är nyckeln för en ännu mer framgångsrikt Facebook. Han blickar mot företag som kommer att utnyttja tjänsten, och därmed öka uppladdningen av rörligt material. Nisvet menar att videos får mer spridning på Facebook än vad vanliga inlägg får. Det gör i det långa loppet att allt fler annonsörer är villiga att knyta sig an till verktyget, vilket gör att Facebook också tjänar mer pengar.

Enligt en uppgiftslämnare till 24Halmstad.se finns det flera användare i Sverige som fått ta del av monetariseringsverktyget. Verktyget kan i skrivande stund användas av användare i 40 länder.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar