Netto köps upp av livsmedelsjätte: "Historiskt steg"

Foto: Pressbild

Förvärvet gäller samtliga butiker i Sverige.

42 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

På fredagen meddelade Coop att man har tecknat ett avtal om att köpa upp Nettos 163 svenska butiker. På sikt ska man förvandla dessa butiker till "Coops nya butiksformat", skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi tar ett historiskt steg när vi på Coop Butiker & Stormarknader går från 240 till 400 butiker. Netto har på ett skickligt sätt byggt upp ett starkt butiksnät i södra Sverige, som vi nu ser fram emot att satsa på och utveckla vidare som Coop, säger Christian Wijkström, vd på Coop Butiker & Stormarknader.

Coop Butiker & Stormarknader driver cirka 240 av de 650 svenska butikerna. Netto ägdes tidigare av Salling Group, Danmarks största företag i branschen.

– Vi välkomnar Netto till Coop-familjen. Med betydligt fler butiker och större volymer kommer Coop nu få mer muskler bakom vår vision att vara den goda kraften i mat-Sverige och därmed öka nyttan för våra ägare – våra 3,5 miljoner medlemmar, säger Magnus Johansson, vd för Coop Sverige.

Totalt berörs cirka 2000 anställda på Netto. Butikerna kommer att drivas under Nettos varumärken under en övergångsperiod, innan man stöps om till Coop.

– Det har varit viktigt för oss att ingå ett avtal som är bra för våra svenska Nettokollegor. Vi är tacksamma för allt arbete de har gjort under åren när vi byggt upp verksamheten och är övertygade om att de kommer att trivas i det nya bolaget, vilket kommer att gynna de svenska konsumenterna”, säger Per Bank, vd för Salling Group.

Parterna har valt att inte offentliggöra köpeskillingen. Affären har också fått godkänt från Konkurrensverket.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar