Nedfällda träd kan ge flera års fängelse

Den olovliga trädfällningen kan ge flera års fängelse, uppger polisen. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån/Wilhelm Nilsson

Polisen utreder nu den olovliga trädfällningen i Tylösand.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Som 24Halmstad berättade i förra veckan har nu Halmstads kommun anmält den olovliga trädfällningen i Tylösand. I en rapport som kommunen tagit fram enligt Alnarpsmodellen uppskattar man att mellan 416 och drygt 624 träd ska ha fällts ned på en yta som mäter 2 600 kvadratmeter. Händelsen ska ha ägt rum någon gång under sommaren och Halmstads kommun ser mycket allvarligt på det inträffade, som nu kräver skadestånd efter det som har skett.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Den utredning som vi gjort i Alnarpsmodellen kommer att ligga till grund för det skadeståndsanspråk vi för, sade Anders Thorén, chef för teknik- och fritidsförvaltningen till 24Halmstad i före.

På måndagen pratade 24Halmstad med polisens förundersökningsledare i Halmstad, Kenneth Johansson. Han menade då att polisen påbörjat undersökningsarbetet av den polisanmälan som Halmstads kommun står bakom. I dagsläget finns en person misstänkt, där denne och andra personer som kommit vid namn kring händelsen, ska kallas till förhör inom kort. Därefter ska polisen ge sig ut och fotografera området vid Älgvägen för att säkerställa att området är så stort som det har påståtts vara, det vill säga 2 600 kvadratmeter.

Om någon fälls för det här brottet, vart hamnar vi på straffskalan då?

– Ja, vi rubricerar det här som grov skadegörelse. Straffen varierar i fall till fall. Men enligt lagboken skulle det kunna bli upp till fyra års fängelse, säger Kenneth Johansson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar