Nattklubben övertar rockbaren: "Blivit missförstånd"

Jasmine Andersson tar över rockbaren. - Foto: Wilhelm Nilsson

Halmstad får "nytt" dansställe – igen.

delningar

Det var i januari som nattklubben Club Xtra slog upp portarna på Klammerdammsgatan. Sedan öppningen har Club Xtra delat lokal med TNT Rockbar men ”sammanslagningen” av en nattklubb och rockbar har rimmat illa.

– På premiären var det kaos. Kön ringlade sig flera hundra meter utanför, men sedan dess har folk haft svårt att hitta hit. Skyltningen på fasaden har fått folk att tro att klubben var en ”engångsgrej". Det har alltså blivit något missförstånd, säger nattklubbsägaren Jasmine Andersson.

Därför blir nu konceptet nytt. Ägarna av rockbaren överlåter baren till Jasmine, vilket innebär att det blir nattklubb både i källaren och på ovanvåningen. Den senare ser det som ett måste, då det finns ett hålrum som måste fyllas i Halmstad:

– 18- och 19-åringarna har ingenstans att gå. Det finns ett för stort gap i Halmstad när det gäller klubbarna, menar hon.

Liksom på dansgolvet, svänger det snabbt på förhandlingsbordet. Redan till helgen kommer gästerna märka av det nya namnet Källaren. När festprissarna kliver in genom entrén kommer de dessutom mötas av en lounge som kommer spela samspelt klubbmusik med den som spelas på källarplan. Liknelserna blir också de samma i miljön, där en ny inredning ska tillsättas för att skapa en klubbkänsla även på entréplan.

– Vi tror att den här vägen är rätt att gå – för nattklubbens bästa, avslutar Jasmine Andersson.

Nattklubbens expandering innebär också att fem nya arbetstillfällen skapas.

Fotnot: Livemusiken på entréplan kommer endast att arrangeras vid olika tillfällen, då lokala band bjuds in. På källarplan fortsätter livemusiken precis som tidigare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar